Wednesday, June 17, 2009

Shark Cartilage (Herba Anti Kanser)


shark2.jpgProduk yang menggunakan rawan dari ikan yu ini telah terbukti untuk mengubati pelbagai jenis kanser seperti berikut:-

1. Kanser usus.

2. Kanser hati dan paru-paru

3. Kanser payu dara.

4. Kanser prostat.

5. Kanser ovari.

6. Tumor di kepala.

Satu kajian telah dilakukan di sebuah hospital di Mexico terhadap 8 pengidap kanser yang gagal dengan kaedah perawatan moden dan tiada harapan untuk hidup menunjukkan 5 daripadanya sembuh sepenuhnya, 2 daripadanya sembuh 80% dan 1 tiada perubahan. Begitu juga dengan satu kajian di Belgium yang dilakukan pada tikus putih menunjukkan rawan ikan yu dapat menghentikan secara total pertumbuhan sel kanser.

Di Amerika Syarikat, rawan ikan yu dijadikan makanan dan minuman kepada para pengidap kanser di hospital dengan tujuan membantu pengubatan dan mencegah daripada berlakunya pertumbuhan sel tumor dalam badan. Selain itu, Shark Cartilage Plus juga amat baik untuk penyakit-penyakit seperti berikut:-

1. Psoriasis.

2. Eksema.

3. Athritis.

4. Masalah kulit gatal, kudis, dan pecah.

5. Penyakit lemah jantung.

6. Asma.

7. Tuberculosis atau Batuk kering.

Pengamal Shark Cartilage Plus ini akan mendapati berlaku keadaan dimana tubuh badan mereka menjadi lemah dan cirit-birit setelah mengamalkannya beberapa hari. Ini merupakan satu keadaan biasa dan menunjukkan berlakunya DOC (Direction of Cure) dan teruskan penggunaannya tanpa keraguan.

Komposisi (60 Kapsul per botol) :
1. Rawan Ikan Jerung 2. Herba terpilih.

Dos :
Bergantung kepada kadar berat badan.

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 70
Sabah & Sarawak: RM 78

Harga Pengedar HPA
Semenanjung Malaysia: RM 56
Sabah & Sarawak: RM 64

Nilai Mata (NM): 10

==========================================

Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Shark Cartilage Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Shark cartilage sebagai penawar keracunan

Kita biasa membahaskan kegunaan shark untuk tujuan rawatan kanser dan arthritis. Namun bagitu ada satu lagi kegunaan shark cartilage dalam perubatan Jawi ialah sebagai penawar keracunan terutamanya bila berlaku keracunan sesuatu makanan. Keracunan makanan akan menyebabkan cirit birit dan muntah yang kadangkala mengeluarkan darah yang banyak.

Kaedah rawatanya ialah dengan membuka 2 kapsul shark dan dibancuhkan kedalam air suam dan kemudian meminumnya. Kaedah ini sering digunakan oleh masyarakat dahulu apabila berlaku keracunan makanan seperti tembikai dengan coca cola,mabuk tapai,kopi dengan durian dan lain lain lagi. Ambil 3 kali sehari hingga sembuh. InsyaAllah.

sumber : http://duniaherbahpa.com/2006/10/shark-cartilage-plus-antikanser/

No comments: